Kraj rozšířil pohotovost na Šumpersku. Lidé seženou lékaře i v noci a během celého víkendu

0

O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě, v pracovní dny pak od patnácté hodiny do sedmi ráno následujícího dne – tak bude od 1. července fungovat lékařská pohotovostní služba pro děti i dospělé na Šumpersku.

O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě, v pracovní dny pak od patnácté hodiny do sedmi ráno následujícího dne – tak bude od 1. července fungovat lékařská pohotovostní služba pro děti i dospělé na Šumpersku. Rozšíření ordinačních hodin zajistil Olomoucký kraj po dohodě se šumperskou nemocnicí.

„Od začátku prázdnin tedy bude v každém z bývalých okresů Olomouckého kraje nejméně na jednom místě zajištěna nepřetržitá lékařská péče o všechny věkové kategorie obyvatel,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Pohotovost pro děti i dospělé až dosud v Šumperku zajišťovala zdravotnická záchranná služba, ale jen v omezeném rozsahu. Třeba ve všedních dnech fungovala pouze od sedmnácti do dvaadvaceti hodin.

Rozšíření lékařské pohotovostní služby pro děti i dospělé na Šumpersku přijde ročně na tři milióny a devět set tisíc korun. Určitě jde ale o dobrou investici, protože dostupná zdravotní péče je pro kraj prioritou,“ dodal náměstek Horák.

Lékařská pohotovostní služba pro dospělé a stejná služba pro děti je v současné době poskytovaná v nemocnicích v Olomouci, Šternberku, Přerově, Prostějově, Jeseníku a částečně také v Hranicích.


Autor: Region Redaktor Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář