200. výročí Smetany

V roce české hudby si připomínáme 200. výročí narození Bedřicha Smetany. Moravská filharmonie Olomouc připravuje oslavy, včetně besedy o novém Smetanově životopisu od Pavla Kosatíka 9. dubna ve vile Primavesi.


Velké oslavy očekávají hudební svět v roce 2021, kdy si připomínáme dvousetleté výročí narození významného českého skladatele, Bedřicha Smetany. Mezi těmi, kdo se s radostí zapojují do těchto oslav, je i Moravská filharmonie Olomouc, která připravuje několik výjimečných akcí během Roku české hudby.

Jednou z těchto událostí je beseda o novém Smetanově životopisu od Pavla Kosatíka, která se koná 9. dubna v 18 hodin ve vile Primavesi. Tato beseda, která se zaměřuje na práci Pavla Kosatíka, je jedinečnou příležitostí slyšet nové pohledy na Smetanův život a dílo.

Nový životopis, který napsal Pavel Kosatík, přináší čerstvé úvahy a názory na Smetanův život. Kosatíkova práce je postavena na důkladném průzkumu historických pramenů a hlubokého porozumění pro kontext doby, ve které Smetana žil a tvořil.

Sandra Bergmannová, ředitelka Muzea Bedřicha Smetany, bude další představitelkou této besedy. V rámci svého vystoupení se zaměří na činnost muzea a na jeho sbírky, prohloubí naše znalosti o Smetanově díle a umělecké cestě.

Večer bude doprovázen skvělou hudbou, a to v podání smyčcového kvarteta MFO. Toto kvarteto vytváří jedinečný prostor pro návštěvníky, aby prožili Smetanovo dílo nejen ve formě teoretické diskuse, ale i skrze emocionální zkoušku kompozic tohoto velikána české hudby.

Během večera bude rovněž možné zakoupit čerstvě vydanou monografii a nechat si ji autorem podepsat. Tato příležitost je nepochybně ceněným darem pro všechny milovníky Smetanovy hudby.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy