Poslední aktualizace


Týraná zvířata a zoufalý život u chovatele

Veterinární inspektoři objevili v městě Litovel domácnost s děsivými podmínkami pro zvířata. Mezi nimi patnáct psů, zamořených blechami, vyhublých štěňat s parazity a ovce krmené těstovinami. Případ je předán policii.

0

Nákaza a likvidace včelstev v Němčicích

Včelí mor postihuje Olomouckou oblast, kde bylo spáleno 100 včelstev kvůli infekci. V 2023 bylo v regionu potvrzeno 20 ohnisek a zlikvidováno 96 včelstev. Ohniska jsou momentálně potvrzena kolem Němčic na Hané, na Šternbersku a kolem Mohelnice

0

Rebeka Schidt (Včera)

Prohlídky v tajemném píslavickém bunkru

Lidé mohou navštívit bunkr Půslavice v rámci programu "Voda v bunkru", kde se dozvědí o zdrojích vody a technologiích jejího zužitkování, ochutnají zeleninu z aquaponické farmy.

0

Ester Vohradská (Včera)

V Přerově nadchází modernizace dětských hřišť

V Přerově probíhají přípravy dětských hřišť pro jarní sezonu, včetně oprav houpaček a prolézaček či výměny oplocení. Ve městě je 75 hřišť, která kontroluje Lenka Zábojníková. Letos se plánuje nové hřiště v parku Michalov, včetně nového hradu a obnovy basketbalového hřiště.

0

Michaela Prokopová (Před 2 dny)

Antibiotika a bakterie: Výstava odhaluje tajemství mikrosvěta

Výstava v Šumperku odhaluje tajemství mikroorganismů a jejich vzájemný vztah s lidmi. Návštěvníci se dozví více o testování bakteriální rezistence na antibiotika, růstu bakterií v laboratoři a prevenci.

0

Miroslav Pucholt (Před 2 dny)

Seniorka na elektrokole zemřela po srážce s vozem

Včera zemřela 70letá žena ve Šumperku po srážce elektrokola s automobilem. Žena nedala řidiči vozidla přednost, což vedlo k tragické kolizi. Záchranáři se ji nepodařilo zachránit.

0

Miroslav Pucholt (Před 3 dny)

Saxana, Kosťej a Harry Potter čekají na zámku

Přijďte zažít kouzelnou pohádkovou prohlídku na zámku Úsov s čarodějnickými postavami a strašidelným labyrintem. Čeká vás nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu!

0

Jiří Padevěd (Před 3 dny)

Hledá se vesnice roku! Přihlaste se!

Obce mohou přihlásit do soutěže do 26. dubna. Vítězství získá prestiž a finanční odměny ve statisících korun. Hodnotící komise zhodnotí investice, kulturu a život ve vesnicích.

0

Ester Vohradská (Před 3 dny)

Jarní úklid - pěší výzva 10 000 kroků

Jarní úklid je potřebný i pro naši mysl, a pročistit hlavu lze při chůzi. Akce 10 000 kroků, probíhající dvakrát ročně, je ideální příležitostí k zlepšení fyzického a psychického zdraví a aktivnímu trávení času ve svém městě.

0

Lenka Hubingerová (Před 4 dny)

První škola pro autisty v Olomouci

V Olomouci se otevírá první základní škola pro děti s autismem, která jim nabídne kvalitní vzdělání a sociální dovednosti v příjemném prostředí. Škola bude mít speciálně upravené třídy přizpůsobené potřebám žáků a přípravnou třídu pro předškolní děti. Tento projekt je financován krajským příspěvkem ve výši 3 milionů korun.

0

Rebeka Schidt (Před 4 dny)

Větrné elektrárny Jipocar míří k dálnici D1

Společnost Jipocar plánuje vybudovat větrné elektrárny podél dálnice D1 na Prostějovsku a Přerovsku. Projekt zahrnuje deset strojů a nabízí obcím finanční benefity. Firma jedná se zástupci obcí a rozhodnutí o realizaci by mělo přijít do léta.

0

Adam Wágner (Před 5 dny)

Katastrofální podmínky chovu koní u Velkých Losin

Týrání zvířat ve Šumpersku: veterinární inspektoři objevili nevyhovující podmínky chovu koní a odebrali chovatelce dvaadvacet koní. Policie prověřuje případ jako podezření z trestného činu týraní zvířat.

0

Martin Kydlíček (Před 5 dny)

Srážka aut nedaleko Olomouce: 2 zraněni a škoda 700 tisíc Kč

68letá řidička způsobila vážnou nehodu u Olomouce při pokusu o předjetí, když vytlačila auto 75leté ženy. Následně narazila do protijedoucího vozu. Dva lidé byli zraněni a škody byly odhadnuty na 700 000 Kč.

0

Rebeka Schmidt (Před 6 dny)

D1 mezi Přerovem a Žilovicemi dokončena v březnu 2026!

Stavba posledního úseku dálnice D1 mezi Přerovem a Žďkovicemi získala zelenou po zamítnutí žaloby ekologických aktivistů.

0

Jiří Padevěd (Před 6 dny)

Srážka kamionu s vlakem v Olomouci: řidič čelí obžalobě!

Policie navrhla obžalovat řidiče kamionu, který se loni střetl s vlakem na železničním přejezdu v Olomouci. Srážka zranila několik cestujících a způsobila škodu přesahující 30 milionů korun.

0

Martin Kydlíček (Před 6 dny)