Poslední aktualizace


Soutěž, která ocení všechny společensky odpovědné

Soutěž oceňující společenskou odpovědnost firem a organizací v Olomouckém kraji právě začala. Místní subjekty mohou do 29. června přihlásit své projekty, vítězové budou vyhlášeni 10. září. Součástí akce jsou i bezplatné informační online semináře o CSR.

0

Nová aplikace jako další krok k otevřenému úřadu

Olomoucký kraj zveřejňuje novou aplikaci Rejstřík příspěvkových organizací Olomouckého kraje, která poskytuje informace o 145 organizacích v oblastech školství, kultury, dopravy, sociálních věcí a zdravotnictví.

0

Jiří Padevěd (Včera)

Josef Nuzík se ujal arcibiskupského úřadu

Inaugurace proběhla za přítomnosti asi 2000 věřících v katedrále, dalších 1500 sledovalo obřad na obrazovkách. Celkem 24 biskupů z ČR i ze zahraničí a stovka rodinných příslušníků přijelo na slavnostní událost.

0

Miroslav Pucholt (Před 2 dny)

Známe nominované do krajské soutěže v cestovním ruchu

Nominace Cen Olomouckého kraje za přínos v cestovním ruchu zahrnují přírodní skvosty, živé tradice a místa vhodná pro rodiny. Hlasování o nejlepších z pěti kategorií začíná 1. června a končí 4. srpna.

0

Rebeka Schmidt (Před 2 dny)

Tvarůžkový festival v Olomouci

Tvarůžkový festival v Olomouci 13.-14. dubna přilákal rekordních 23 tisíc návštěvníků. Kromě 70 stánků s lahůdkami a 35 řemeslných výrobců nabídl také kulinářský souboj špičkových kuchařů.

0

Michaela Prokopová (Před 2 dny)

Modernizace tramvajové trati do Pavloviček

Dopravní podnik plánuje modernizaci tramvajové trati do Pavloviček v Olomouci, celkové náklady by činily 200 milionů Kč. V první řadě chtějí zajistit bezbariérové zastávky. Studie s podrobnějšími informacemi a možným pokrytím nákladů prostřednictvím dotací by měla být hotova na podzim.

0

Lenka Hubingerová (Před 4 dny)

Stand-up comedy Silné Reči zavítá do Šternberka

Největší česko-slovenská stand-up comedy Silné Reči zavítá do Šternberka 2.5. Během 15 sezon představí talentovaní komedianti jako Tomáš Hudák, Jakub "Zitron" Ťapák, Ivan Kostra a Gabo Žifčák.

0

Rebeka Schmidt (Před 5 dny)

Olomouc likviduje komáří larvy v lesích pro ochranu obyvatel

Olomoucká radnice nasadila bakteriální prostředky k eliminaci komářích larev v Černovírském lese, ochranou obyvatel městských částí Černovír, Chválkovice, Pavlovičky a Týneček. Náklady na tuto preventivní akci činí 79 tisíc korun.

0

Lenka Hubingerová (Před 5 dny)

Přihlášky odhalují zájem o gymnázia a populární obory

Poprvé v historii mohli žáci upřednostnit střední školy, na které chtějí nastoupit po prázdninách. Celkem je v regionu otevřeno 7 710 míst, o které se uchází 6 117 deváťáků. Nejžádanější jsou gymnázia, zvláště s rozšířenou výukou jazyků nebo sportovní přípravou.

0

Miroslav Pucholt (Před 6 dny)

Tržnice Prostějov: Konec ostudy a začátek nové éry

Demolice areálu tržnice v Prostějově probíhá, aby uvolnila místo pro nové bytové domy. Ačkoli dočasné prodejní stánky zůstanou na svém místě, plány ukazují, že tržnice se brzy přesune do blízkosti Kulturního a společenského centra.

0

Ester Vohradská (Před 6 dny)

Nová římská rozhledna na střední Moravě

Na lokalitě Na kopci bude postavena unikátní rozhledna inspirovaná římskou architekturou, s výhledy na Olomouc, Hostýnské vrchy a další turistické body. Očekává se otevření pro veřejnost na podzim.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Poutavá túra po tajemstvích Jeseníků

Výlet začíná v Ramzové a pokračuje zelenou turistickou značkou k Vražednému potoku s historií z třicetileté války. Cesta vede přes údolí, pod skalami, přes dřevěnou lávku. Navštívit lze Obří skály se zajímavou pověstí.

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Znáte někoho, kdo pomáhá srdcem? Nominujte ho!

Nominujte ho do anket Ceny Olomouckého kraje pro lidi se srdcem na dlani. Nominace můžete zasílat do konce května. Ocenění se uděluje v devíti kategoriích, nově i pro sociální pracovníky ve zdravotnictví či školství.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Olomoucký tým vylepšuje iontové baterie pomocí grafenových derivátů

Vědci z Olomouce se podílejí na mezinárodním projektu vývoje nové generace iontových baterií s využitím grafenu. Spolupracují s týmy z Itálie, Španělska, Velké Británie a Dánska. Úspěch projektu má potenciál zvýšit kapacitu úložiště energie, snížit náklady a zlepšit odolnost baterií.

0

Jiří Padevěd (Před týdnem)

Hledání tajemných kešek v Olomouci

Zapojte se do hry s ukrytými keškami v Olomouci, kterou připravil studentský spolek. Stačí nalézt QR kód s hádankou, který vás dovede k dalšímu pokladu. Iniciativa trvá do 30. dubna a poskytuje zábavu pro všechny.

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)