V kraji přibylo míst, kam mohou turisté zdarma. Díky Olomouc region Card

0

Už přibližně dvě stě míst mohou letos zdarma nebo s výraznými slevami navštívit turisté v Olomouckém kraji.

Už přibližně dvě stě míst mohou letos zdarma nebo s výraznými slevami navštívit turisté v Olomouckém kraji. Stačí, když si na začátku výletu pořídí Olomouc region Card. Rodinám s dětmi se může hodit právě o začínajících letních prázdninách.

„Tento projekt, na němž se podílíme s městem Olomouc, má jasný cíl, a tím je podpora turistických regionů Střední Morava a Jeseníky. Díky kartě mohou návštěvníci poznat řadu zajímavých lokalit a přitom ušetřit tisíce korun,“ řekl Ladislav Okleštěk. Hejtman Olomouckého kraje zároveň dodal, že letos se do projektu nově zapojilo hned osmnáct míst, kam se turisté s kartou dostanou úplně zdarma. Většina z nich je na Jesenicku.

„Kromě autobusové dopravy z Jeseníku do Priessnitzových lázní mohou turisté bezplatně také do lázeňského Muzea kostek, nebo do Parku her. Nově se zapojilo i Muzeum veteránů v České Vsi, Fauna park v Lipové – lázních a řada dalších atraktivních míst,“ doplnil vedoucí krajského oddělení cestovního ruchu Radek Stojan.

Karta Olomouc region Card funguje od roku 2005 ve dvou a pětidenní variantě. Její držitelé zdarma navštíví hrady, zámky, muzea a jiné památky. Nemusí shánět lístky na městskou dopravu v Olomouci, ušetří v aquaparcích i dalších sportovních a relaxačních zařízeních. Výrazně méně utratí v restauracích a za ubytování.

Ke každé kartě dostanou turisté navíc stostránkového průvodce s podrobnými informacemi o výhodách i místech a zařízeních, která slevy poskytují. Více na www.olomoucregioncard.cz.


Autor: Region Redaktor Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář