ZPRÁVY Kultura Olomouc

Tvarůžkový festival v Olomouci

Tvarůžkový festival v Olomouci 13.-14. dubna přilákal rekordních 23 tisíc návštěvníků. Kromě 70 stánků s lahůdkami a 35 řemeslných výrobců nabídl také kulinářský souboj špičkových kuchařů.

0

Před 3 dny Michaela Prokopová

Stand-up comedy Silné Reči zavítá do Šternberka

Největší česko-slovenská stand-up comedy Silné Reči zavítá do Šternberka 2.5. Během 15 sezon představí talentovaní komedianti jako Tomáš Hudák, Jakub "Zitron" Ťapák, Ivan Kostra a Gabo Žifčák.

0

Před 6 dny Rebeka Schmidt

Nová římská rozhledna na střední Moravě

Na lokalitě Na kopci bude postavena unikátní rozhledna inspirovaná římskou architekturou, s výhledy na Olomouc, Hostýnské vrchy a další turistické body. Očekává se otevření pro veřejnost na podzim.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

Výstava vzácných bibli a grafických děl

Výstava starých tisků a biblí zahajuje návštěvnickou sezónu v Arcibiskupském paláci. Expozice představuje sbírku Jana Mrvy rozdělenou do tří kategorií a zahrnuje díla od 16. do 20. století v různých jazycích. Výstava bude přístupná o víkendech v dubnu, poté denně kromě pondělí.

0

Před týdnem Michaela Prokopová

Velikonoční oslavy: Zámky, skleněné kraslice a zvířecí hostiny

Velikonoční svátky přinášejí mnoho aktivit napříč Čechami, od prohlídek malovaných a skleněných kraslic po degustace tradičních jídel či výlety do zoo. Akce pro celou rodinu nabízí zábavu i kulturní obohacení.

0

Před 3 týdny Adam Wágner

Jarní probuzení na zámku Čechy

Zámek Čechy pod Kosířem a Arboretum Bílá Lhota nabízejí velikonoční veselí a aktivit pro celou rodinu. Od divadelních prohlídek po hledání v parku či tvůrčí dílničky, oslavte probouzející se přírodu a podpořte místní řemeslníky.

0

Před 3 týdny Miroslav Pucholt

Velikonoční vajíčka mladých umělců v Šumperku

V Šumperku ožívají velikonoční svátky díky obřím kraslicím, které navrhli a vyrobili studenti místních škol. Celkem osm kraslic zdobí lokalitu Tošovice a zároveň umožňuje mladým lidem prezentovat své umělecké schopnosti.

0

Před 3 týdny Rebeka Schmidt

Světové premiéry a zahraniční tvůrci lákají do Moravského divadla

Moravské divadlo představilo bohatý program se 12 premiérami pro sezonu 2024/2025. Diváci se mohou těšit na klasiky, moderní režii i balet. Divadlo očekává rekordní návštěvnost a nabídne dynamické vstupné pro včasný nákup lístků.

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt

Univerzitní veselice slaví 20 let vstupu Česka do EU

„Studentský majáles v Olomouci“ slaví dvacet let vstupu České republiky do EU. Akce zahrnuje workshopy, výstavy, divadelní představení a besedy. Program pokračoval ve městě a nabídl prezentace členských zemí EU, stánky studentských spolků a hudební program.

0

Před 4 týdny Ester Vohradská

200. výročí Smetany

V roce české hudby si připomínáme 200. výročí narození Bedřicha Smetany. Moravská filharmonie Olomouc připravuje oslavy, včetně besedy o novém Smetanově životopisu od Pavla Kosatíka 9. dubna ve vile Primavesi.

0

Před 4 týdny Michaela Prokopová

Setkání kovářů Olomouckého kraje

Historický zámek Čechy pod Kosířem hostí šestý ročník mezinárodního kovářského setkání "Olomoucký Fortel 2024", kde účastníci vytvářejí společný projekt "PLASTIKA PÁVA". Návštěvníci si mohou prohlédnout autorská díla tématu "TROPY" a podpořit mladého kováře Daniela Černého v aukci.

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt

Antibiotika a bakterie: Výstava odhaluje tajemství mikrosvěta

Výstava v Šumperku odhaluje tajemství mikroorganismů a jejich vzájemný vztah s lidmi. Návštěvníci se dozví více o testování bakteriální rezistence na antibiotika, růstu bakterií v laboratoři a prevenci.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

Čeká Vás Závod Psích Spřežení a Individuálů 29.-30. 3. 2024

Mushing jarní lávovou stezkou 2024 se koná 29.-30. března a nabídne závodní akce se psími spřeženími v nádherném prostření severovýchodně od Moravského Berouna. Závod probíhá po lesních a polních cestách a přináší úžasný zážitek spojující sport, adrenalin a krásu české přírody. Nezmeškejte tuto jedinečnou příležitost!

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Okouzlující květinová expozice: FlorExpo JARO na Výstavišti Přerov 18.–21. 4. 2024

Již se nemůžete dočkat jara? Proto přijměte pozvání na druhý ročník celostátní prodejní výstavy nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře FlorExpo JARO 2024, která se uskuteční na Výstavišti Přerov v termínu 18.–21. dubna.

0

Před měsícem Jiří Padevěd
Měníme Olomouc