Berani Zlín a Dukla Jihlava triumfují, Přerov se drží

Hokejový klub Zlín postupuje do semifinále České Chance ligy po výhře nad Prostějovem 6:2. Poruba prohrála s Jihlavou 1:5 a je nyní na pokraji vyřazení. Klíčový zápas mezi Porubou a Jihlavou rozhodne o postupujícím týmu.


Zlín doma ukázal, že si zaslouží postup do semifinále, když porazil Prostějov 6:2. Velkou roli v zápase sehraje obránce českého týmu. Stefan Warg otevřel skóre utkání už po 86 sekundách. Poté další zadák Martin Novotný a Vojtěch Riedl zvýšili na 3:0. Ve druhé třetině navýšil rozdíl na 4:0 díky gólu finského útočníka Mikko Salmia. Sice se podařilo snížit na 4:1 díky gólu obránce Tomáše Hanouska ve 46. minutě, ale Zlín si postup pojistil díky dalším gólům Salmia a Novotného. Hanousek sice ještě snížil na konečných 6:2, ale Zlín si tak už mohl slavit postup do dalšího kola.

Poruba naopak musela navzdory dobře rozjetému začátku skousnout hořkou porážku. Po vedení 1:0 díky gólu Tomáše Žoustala se zdálo, že Poruba zvítězí. Avšak V 14. minutě vyrovnal Marcel Štefančík a 29 sekund před koncem první třetiny otočil výsledek na 2:1 ve prospěch Jihlavy Tomáš Harkabus. Jihlavský útočník pokračoval v gólovém úspěchu v pokračující přesilové hře a zvýšil výhodu na 3:1. V závěru zápasu Richard Cachnín a Radim Toman ještě pojistili výsledek na konečných 5:1.

Jinými zápasy úterního večera byly Přerov proti Vsetínu a Třebíč proti Litoměřicím. V prvním utkání Přerov dokázal zvítězit 2:1 díky gólům Daniela Indráchka a Jakuba Svobody, čímž zabránil svému vyřazení ze série. Vsetín ani po šestém zápase nedokázal venku zvítězit. V druhém utkání Litoměřice otočily výsledek na konečných 3:1, když zvítězily díky gólům Cale Costy, Lukáše Plose a Pavla Kordule, přičemž všechna tři utkání v Litoměřicích vyhráli právě tito hráči.

Nadcházející utkání mezi Porubou a Jihlavou bude nepochybně klíčovým zápasem pro oba týmy. Poruba se bude muset postarat o obrat ve své hře, aby předešla vyřazení ze soutěže, zatímco Jihlava bude chtít udržet svůj výkon a postoupit do semifinále.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy