Nejvíce cestujících míří do dovolenkových destinací, prodlužte si léto i vy a leťte z Prahy za teplem

Odletové haly se po roční pauze plní a Češi vyráží v letošním roce častěji na zasloužené dovolené.


Největší zájem je o typicky letní destinace, nejvíce cestujících tak v červenci letělo do Řecka, Itálie nebo Španělska. Celý žebříček nejoblíbenějších míst vede bulharský Burgas. Podle posledních statistik bylo na Letišti Václava Havla Praha minulý měsíc odbaveno přes 605 tisíc cestujících, což představuje nárůst o více než 140 procent oproti loňskému roku. Za teplem mohou aktuálně cestující odletět z Prahy díky přímým letům do přibližně sto destinací, například do Itálie, Řecka či na Maltu.

„Provozní výsledky za uplynulý měsíc překonaly naše původní prognózy odbavených cestujících a zároveň potvrzují, že se cestující vrací do letadel. Češi vybírají letos v létě z typicky dovolenkových destinací, ale mohou využít i další spojení do významných evropských metropolí.  Naší prioritou pro následující měsíce je s ohledem na postupující proočkovanost a zjednodušení podmínek pro očkované cestující podpora příjezdového cestovního ruchu a na to navázaná další obnova provozu “ řekl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Z Letiště Václava Havla Praha lze vycestovat za zážitky do oblíbených dovolenkových destinací, tedy do Itálie, Řecka, Bulharska, Španělska či do dalších míst. K dispozici jsou lety i do evropských měst, které slouží jako důležité přestupní body. Na dálkových linkách pokračují lety do Dubaje nebo do katarského Dauhá, které mohou využít cestující rovněž i pro přestupy do dalších destinací. Během září odstartují i úplně nové linky, Wizz Air začne létat do Neapole a letecká společnost Blue Air do Milána na letiště Linate. Aktuálně mohou cestující z Prahy letět do přibližně sto destinací, které nabízí přes čtyřicet leteckých společností. Letenky najdou vždy na webových stránkách jednotlivých dopravců.

Během července se na pražském letišti realizovalo celkem 7012 vzletů a přistání (tzv. pohybů), což představuje nárůst o 48 procent oproti loňskému roku. Do těchto statistik se souhrnně započítávají pravidelné, charterové, privátní i cargo lety. Nejvíce cestujících zamířilo přes Prahu v průběhu července do Burgasu, na Rhodos či do Heraklionu. Oblíbené byly i lety například do egyptské Hurghady či Marsy Alam, turecké Antalye, na Mallorku nebo řecké ostrovy.

Porovnání vybraných dovolenkových destinací v počtu cestujících (červen vs. červenec 2021):

Antalya                                    +  237 %

Burgas                                     +  362 %

Heraklion                                  +  131 %

Rhodos                                    +  102 %

Korfu                                       +  167 %

Přehled všech dostupných destinací z Prahy najdou cestující na webové stránce www.zazitkyuzcekaji.cz.

Foto: Letiště Praha


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy