Nordic Walking Olomouc 2024

Skupina Nordic Walking Olomouc pořádá velký závod "Českomoravský pohár Nordic Walking – Mrsklesy u Olomouce" 8. 6. 2024. Nabízí se trasy 5 km a 10 km pro dospělé, kratší tratě pro děti 7-14 let a také běžecké závody.


Pod názvem 'Českomoravský pohár Nordic Walking – Mrsklesy u Olomouce' připravuje skupina Nordic Walking Olomouc, z.s., pod záštitou Českomoravské federace Nordic Walking z.s a v rámci světové ligy pod dohledem Original Nordic Walking Federation (ONWF), velký závod v nordic walkingu. Ten se uskuteční dne 8. 6. 2024 v malebném prostředí Mrksles, západně od Velké Bystřice.

Trasy závodu, které budou mířit skrze přírodní scenérie, se od sebe budou lišit. Nordic walking nabídne trasu na 5 km s převýšením 60 m a delší variantu na 10 km s převýšením 170 m. Pokud jde o nejmladší nordic walkery ve věku 7-10 let, budou mít možnost absolvovat trať 0,7 km a ti v kategorii 11-14 let se pustí do 1,8 km trati.

Pro ty, kteří dávají přednost běžeckým disciplínám, jsou připraveny běžecké závody. Běžci se mohou postavit na start 10 km trati s převýšením 170 m. Děti ve věku 7-10 let budou moci běhat na trati dlouhé 0,7 km a starší děti od 11 do 14 let na trati 1,8 km.

Pokud jde o ranking v rámci ČMPNW, žáci, dorost a soutěžící do 18 let jsou hodnocení podle data narození, zatímco u ostatních kategorií je rozhodující ročník narození. Účastníci závodu na 10 km musejí být v den konání závodu starší 16 let. Mladší závodníci mají možnost zúčastnit se závodu na 5 km.

Je důležité zdůraznit, že osoby mladší 18 let musí mít písemný souhlas svých zákonných zástupců s účastí na akci. Děti do 8 let musí v závodě startovat v doprovodu zákonného zástupce. Pro soutěžící se zdravotním znevýhodněním je na programu 5 km trasa.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy