A nebuďte smutnej, Vaňku! aneb 85 setkání s Václavem Havlem

Dne 18. 12. 2021 uplyne deset let od úmrtí prvního prezidenta České republiky, disidenta, spisovatele Václava Havla. V letošním roce by Václav Havel také oslavil 85. narozeniny.


Dne 18. 12. 2021 uplyne deset let od úmrtí prvního prezidenta České republiky, disidenta, spisovatele Václava Havla. V letošním roce by Václav Havel také oslavil 85. narozeniny.  

Protože si tradičně v Moving Station připomínáme osobnosti, které svým životem potvrzovaly základní hodnoty otevřené společnosti, svobody a demokracie, připravili jsme k tomuto datu živou vzpomínku na odkaz prezidenta Václava Havla. 

V sobotu 18. 12. 2021 se během odpoledne a v podvečer sejdeme nad jeho prezidentskými projevy. Mezi 16. a 21. hodinou zazní v hale Moving Station v podání 85 dobrovolných čtenářů klíčové myšlenky osobnosti, kterou vřele přijal celý svět. Každý účastník se bude spolupodílet ve dvou až tří minutovém vstupu četbou námi předem vybraného úryvku textu jednoho z dodnes inspirujících prezidentských proslovů Václava Havla.

V předvánočním čase nabízíme možnost setkání, společného uctění památky, ztišení a zamyšlení. Nebude chybět ani svařené víno a polévka uvařená podle receptů z kuchařky Václava Havla. Pro vaši účast na společné četbě využijte přihlašovací formulář. Přijďte, budeme se těšit na setkání!

Formulář naleznete na tomto odkazu: https://forms.gle/rBw4Bzr4657QgsDk8

Akce bude plně respektovat aktuálně platná nařízení Vlády ČR, může se tedy stát, že polévka nebude. Pevně však věříme, že se událost uskuteční.

--------------------------------------------------------------------

“Mezi jednotlivými projevy vystoupí v hudebních blocích například písničkáři Jan Burian a Olga Pašková a se svými slamerskými texty Anatol Svahilec a Tukan,” říká Roman Černík, ředitel Moving Station.

Foto: https://www.johancentrum.cz/program-moving-station-ag7/a-nebudte-smutnej-vanku-aneb-85-setkani-s-vaclavem-havlem-a2748


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy