Běžecké trasy Jeseníků: 1,25 milionu Kč na úpravy a vozidla zimní údržby!

Olomoucký kraj investuje 1,25 milionu korun do běžeckých tras v Jeseníkách. Částka půjde na údržbu stop, provoz roleb, školení rolbařů, mapování a značení tras, provoz GPS systému a informačního portálu jdemenabezky.cz. Zbývající čtvrt miliónu bude využito na obnovu technického stavu sněžných vozidel.


Olomoucký kraj investuje do běžeckých tras v Jeseníkách jeden a čtvrt miliónu korun. Tato částka bude přidělena organizaci Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu, která má za úkol udržovat běžecké trasy v optimálním stavu a zajistit modernizaci vozidel zimní údržby.

Peníze budou přiděleny ve formě navýšení členského příspěvku, což umožní sdružení využít je okamžitě. Díky tomu bude možné zajistit kvalitní úpravu běžeckých tras, které představují klíčový faktor pro zajištění atraktivnosti Jeseníků pro návštěvníky v zimních měsících, jak zdůraznila Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Z celkové částky bude milión korun věnován na údržbu běžeckých stop. Tyto prostředky budou použity na provoz roleb, školení rolbařů, mapování a značení tras, rovněž tak na provoz GPS systému či informačního portálu jdemenabezky.cz. Na tomto webu mohou běžkaři sledovat informace o poloze roleb nebo se svými přáteli sdílet svou polohu na mapě.

Zbývající čtvrt miliónu korun bude využito na obnovu technického stavu sněžných vozidel. Tomáš Rak, ředitel Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu, uvedl, že díky této investici bude možné udržet provozuschopnost stávající sněžné flotily, což zahrnuje jak nákup nových vozidel, tak i provedení náročných oprav stávajícího vozu.

V Jeseníkách je pro běžkaře k dispozici více než 300 kilometrů tras, které se rozkládají v devíti oblastech, a to Dolní Morava, Staré Město, Paprsek, Ramzová – Lipová-lázně – Jeseník, Červenohorské sedlo, Praděd a okruhy Kurzovní, Skřítek, Kouty nad Desnou a Rejvíz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy