ČTÚ vzdělával obce v zavádění vysokorychlostního internetu

Pandemie koronaviru náhle a bez varování znásobila požadavky na kvalitu internetu v domácnostech, ať již kvůli distanční výuce dětí, práci z domova anebo proto, že lidé přes internet více sledují kulturu a jsou v kontaktu s přáteli.


Prioritou Českého telekomunikačního úřadu je tedy poskytnout obcím v této otázce maximální součinnost a edukaci. I proto byl uspořádán ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Broadband Competence Office ČR 22. 4. 2021 webinář “Aktuální otázky zavádění vysokorychlostního internetu.“

Více než stovka posluchačů, převážně z řad starostů a dalších zástupců obecních úřadů, se zájmem sledovala informačně nabitý program, kde vystoupil např. náměstek ministra průmyslu a obchodu Petr Očko, předsedkyně Rady Českého telekomunikačního úřadu Hana Továrková, Petr Filipi, ředitel odboru digitalizace a internetu na MPO, nebo zástupci projektu BCO. Nejdelší a nejpodrobnější příspěvek, který také vyvolal nejvíce zájmu a dotazů, přednesla Martina Mihalovíčová, vedoucí Jednotného informačního místa zřízeného Českým telekomunikačním úřadem, a právník Jednotného informačního místa Ondřej Zemandl. Přinesli informace o konkrétních postupech a podmínkách budování vysokorychlostních sítí elektronických komunikací.

„Podpora obcí v zavádění vysokorychlostního internetu je prioritou Českého telekomunikačního úřadu. Problematika, spjatá s řadou zákonů a vyhlášek, může být někdy nepřehledná, proto se náš příspěvek snažil vše důležité zasadit do praktického rámce. Účastníci si odnesli mnoho informací, příkladů a kontaktů, ke kterým se díky záznamu webináře mohou i opakovaně vracet,“ uvedla Martina Mihalovíčová.

Záznam webináře můžete zhlédnout zde:  Webinář - Vysokorychlostní internet dostupný pro města a obce - YouTube. Dotazy k problematice lze klást na e-mailu jim@ctu.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy