Dětská hřiště zůstanou v Olomouci otevřená. Pro ty, kdo nic neporušují

O aktuálním doporučení vlády uzavřít venkovní dětská hřiště se diskutovalo i na pondělním jednání Krizového štábu ORP Olomouc.


O aktuálním doporučení vlády uzavřít venkovní dětská hřiště se diskutovalo i na pondělním jednání Krizového štábu ORP Olomouc. Nakonec převážil názor ponechat dětská hřiště otevřená. Město ale zdůrazní, za jakých podmínek se smí hřiště využívat a pro koho jsou určena.

„Chceme umožnit například maminkám, aby při dodržování všech opatření mohly s dětmi trávit čas i na dětském hřišti,“ vysvětlil primátor Mirek Žbánek. Roli při rozhodování sehrál i fakt, že s ohledem na omezení volného pohybu osob teď budou Olomoučané trávit většinu času ve městě.

Jednotlivá hřiště teď znovu dostanou informační tabule s instrukcemi, za jakých podmínek je lze použít. Podstatné je dodržování platných vládních nařízení a zvýšených hygienických opatření. Vstup je povolen pouze pro osoby bez respiračních obtíží a s ochranným prostředkem dýchacích cest, tedy zdravotnickou rouškou nebo respirátorem. Už sama vládní nařízení definují, že se venku, tedy i na dětském hřišti, mohou společně pohybovat pouze osoby ze společné domácnosti. Proto by tedy bylo nadbytečné stanovovat přesný počet osob, které smí společně na hřiště vstoupit.

Dále je pak podstatné dodržovat i provozní řád jednotlivých hřišť. Pokud je v provozním řádu uvedeno, že jsou herní prvky určeny dětem do 10 či 12 let, je pochopitelné, že starší osoby nemají na herních prvcích co dělat. Strážníci městské policie tak mohou takové osoby z hřiště okamžitě vykázat.

Foto: Jan Andreáš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 02.03.2021 20:20



0 +
 
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy