Digitalizace a rozvoj českého stavebnictví. Summit koncepce BIM se koná už ve čtvrtek

Jak vypadá digitální budoucnost staveb?


Nejen o tom se bude mluvit na mezinárodním setkání Summit Koncepce BIM 2022, který pořádá MPO a Česká agentura pro standardizaci. Koná se online ve čtvrtek 24. února od 9:00 do 15:30 hod.

Během jediného dne si tak bude možné snadno porovnat postup a zkušenosti se zaváděním metody BIM do praxe veřejného sektoru z Česka, ale i Německa, Estonska či Velké Británie. 

Registrovat se lze na stránkách Summitu Koncepce BIM 2022.

„Na metodu BIM jako cestu k digitalizaci svého stavebnictví dnes sází velké množství zemí celého světa. Summit Koncepce BIM je šancí získat ucelené informace a zkušenosti nejen z prostředí českého veřejného sektoru, ale i digitálně vyspělých zemí Evropy. Věřím, že to může návštěvníky velmi inspirovat k dalšímu rozvoji, jak vlastnímu, tak i své firmy či instituce,“ říká Jaroslav Nechyba, ředitel odboru Koncepce BIM České agentury pro standardizaci.

Obsah jednotlivých bloků je zaměřen především na praktické sdílení zkušeností napříč Evropou. Kromě náměstka Ministerstva průmyslu a obchodu Eduarda Muřického, Zdeňka Zajíčka, poradce premiéra ČR pro e-government a IT, či ředitele Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyňka Hořelici si tak účastníci vyslechnou vystoupení ředitele České agentury pro standardizaci Zdeňka Veselého a ředitele odboru Koncepce BIM Agentury ČAS Jaroslava Nechyby. Po nich přijdou na řadu přednášky Souheila Soubry (EU BIM Task Group), Mileny Feustel (Ministerstvo dopravy a digitální infrastruktury SRN), Adama Matthewse (Centre for Digital Build Britain) a Jaana Saara (Ministerstvo ekonomiky a komunikace Estonska). 

V odpolední části programu vystoupí kromě zástupců odboru Koncepce BIM České agentury pro standardizaci také Jiří Čtyroký (ředitel Sekce prostorových informací Institutu pro plánování a rozvoj Hlavního města Prahy). V závěrečném bloku pak zazní ryze konkrétní zkušenosti účastníků programu pilotních projektů agentury ČAS reprezentované Evou Janouškovou z Kraje Vysočina, Stanislavem Vitáskem ze Správy železnic, Janem Rakem zastupujícím Magistrát Hlavního města Prahy, a Liborem Němečkem z NKÚ.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy