Hlasujte o Cenách kultury: Loutkové divadlo či festival?

Hlasujte o Ceně veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný kulturní počin! Pět nominovaných zahrnuje loutkové divadlo, muzeum, kostel, festival a lidovou kulturu. Hlasování probíhá do konce března na www.cenykraje.cz.


Hlasování o Ceně veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury je v plném proudu! Od 05.03.2024, mohou obyvatelé kraje, ale i široká veřejnost, hlasovat o tom, který kulturní počin získá toto prestižní ocenění. Je tu pět nominovaných, z nichž každý představuje významný přínos pro kulturu v Olomouckém kraji. Zájemci mohou odevzdávat své hlasy až do konce března na webových stránkách www.cenykraje.cz.

Mezi nominovanými počiny najdeme Loutkové divadlo Starost, znovuotevření Arcidiecézního muzea a Zdíkova paláce, Červený kostel jako místo kultury, setkávání a vědeckých poznatků, Festival filharmonie Olomouc a paní Hanu Pospíšilikovou, která bojuje za sjednocení a rozvoj hanácké lidové kultury a folklorismu.

Jan Žůrek, krajský radní pro oblast kultury, sdělil: 'Cena veřejnosti je velkou příležitostí, jak se každý občan může aktivně podílet na výběru tohoto ocenění. Hlasování probíhá prostřednictvím internetové ankety na webových stránkách cenykraje.cz, kde může každý snadno podpořit svého favorita.'

Vítěze nejen kategorie ceny veřejnosti, ale i odborných kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo na slavnostním předávání dne 18. dubna 2024. Odběr uměleckých cen od keramičky Anny Dvořákové ze Stika Ceramics ateliéru umístěném v Červeném kostele potvrdí vítězným osobnostem jejich zastoupení ve kraji.

Olomoucký kraj oceňuje přínos různých osobností a institucí v oblasti kultury již od roku 2006. V průběhu let se tak podařilo vyznamenat a podpořit celou řadu přínosných kulturních počinů napříč celým regionem. V loňském roce takto oceněným se stal zámek Skalička.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy