Jarní úklid v olomouckém parku společně

Úklidová akce "Ukliďme si Česko" zaměřená na dobrovolný úklid černých skládek a nepořádku v parkách se připravuje v Olomouci. Přidejte se k nám a zapojte se do této akce - 5. dubna 2024 15:00 - 18:00


Jaro nás vítá zářivými paprsky slunce, které nemilosrdně odhalují nepořádek a ztracené odpadky, které zůstaly schované pod sněhovou pokrývkou. Co je lepší příležitost pro zlepšení vzhledu našeho okolí a udržení čistoty než na samém začátku jara? Právě nyní se v Olomouci připravuje úklidová akce „Ukliďme si Česko“, která se zaměřuje na dobrovolný úklid nelegálně vzniklých černých skládek a nepořádku v našich parkách. Přidejte se k nám a zapojte se do této akce, která probíhá na celém území České republiky.

Firma Machovský s.r.o. se na akci 'Ukliďme si Česko' podílí již několik let a letos se rozhodla pro organizaci úklidu využít svého Regionálního informačního centra v Olomouci. Připojte se k nám a udělejme společně něco pro sebe a své oblíbené olomoucké parky. Vzhledem k tomu, že hlavními partnery informačního centra patří Cyklostezka Bečva a Moravská stezka, zveme k účasti i cyklisty.

Předtím, než vyrazí turisté a cyklisté na výlety po značených stezkách a cyklotrasách Olomouckého kraje, mohou se aktivně zapojit do úklidu. Sezónu zahajme v pátek odpoledne u Regionálního informačního centra. Akce začíná v 15:00 a zúčastnit se můžete až do 18:00. Za svou ochotu pomoci s úklidem můžete očekávat malý dárek v podobě map.

Akci „Ukliďme si Česko“ podporují stovky škol, spolků, sdružení, hasičů, záchranářů, policistů, vodáků, turistů, sousedů, studentů, maminků, důchodců a celých obcí. Tento projekt má za cíl naučit širokou veřejnost prostřednictvím vlastního zážitku o závažnosti problému odpadu v přírodě a oživit diskusi o odpadech a recyklaci – tím šetřit prostředí a předcházet vzniku dalších černých skládek. Ti, kteří jednou uklidili, už další nepořádek dělat nebudou! Přiveďte své děti, ty starší mohou pomáhat, zatímco mladší zábavu naleznete v našem informačním centru.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy