Kraj zveřejnil dvě novinky v literatuře – prezentují významné společnosti a místní produkty.

Olomoucký kraj podporuje místní podnikání a regionální produkty vydáním dvou publikací. První představuje důležité olomoucké firmy, druhá propaguje unikátní regionální produkty. Publikace jsou dostupné zdarma na webových stránkách krajského úřadu a mají zvýšit povědomí o regionu.


Krajský úřad Olomouckého kraje přistoupil k pokrokovému kroku v podpoře místního podnikání a regionálních produktů - vydáním dvou klíčových publikací. Tato iniciativa je průkopnickým krokem směrem k povzbuzení podnikatelů a zvýšení povědomí o důležitosti místních producentů.

Jedna z publikací prezentuje významné olomoucké firmy, které svou poctivou prací a působením v kraji zajišťují stabilitu a dynamiku regionální ekonomiky. Druhá publikace se zaměřuje na propagaci unikátních regionálních produktů, které posilují pověst Olomouckého kraje jako místa s bohatou a pestrým gastronomickým a řemeslným dědictvím.

Hejtman Josef Suchánek pro Brno zprávy sdělil: „Oceňujeme práci všech těchto podnikatelů a živnostníků, jejichž produkty obohacují život v Olomouckém kraji a nabízejí místním obyvatelům i turistům skutečně unikátní zážitky ze své návštěvy.“

Publikace jsou k dispozici ve formě elektronické i tištěné a nabízí fundovaný přehled o širokém spektru oborů, od potravinářství přes design až k řemeslným dílnám. Kompletní řeholnice produkce představuje inspiraci pro občany Olomouckého kraje, kteří hledají new age dárky nebo lokální produkty vysoce ceněné zaručenou kvalitu ale s originálním nádechem.

Také náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Šafařík vyjádřil naději, že tyto publikace poslouží jako zdroj inspirace pro další podnikatele, kteří se rozhodnou své podnikání zahájit právě v Olomouckém kraji.

Díky této iniciativě se očekává zlepšení pověsti Olomouckého kraje jako atraktivní destinace pro inovativní podnikání a zároveň posílení jeho tradic a kvality vytvářených produktů. Na svých webových stránkách krajský úřad nabízí ke stažení obě nové publikace úplně zdarma.

Kromě podpory lokální ekonomiky umožní publikace obyvatelům kraje snadněji objevit originální produkty, které mohou koupit či dále doporučit svým známým a přispět tak k dalšímu růstu regionálních producentů i firmy. Nyní je ideální příležitost prozkoumat skvosty Olomouckého kraje prostřednictvím těchto zajímavých a inovativních publikací a zažít vše, co tento skvělý region nabízí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 22.01.2024 12:14



0 +
 
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy