Nová cesta míří severem kraje: úleva pro obce

Nová čtyřkilometrová přeložka silnice I/11 spojující Postřelmov s Chromčí byla otevřena ve východních Čechách. Stavba, která probíhala od roku 2022, přináší obyvatelům severu Olomouckého kraje komfortnější a bezpečnější pohyb. Nová silnice také odvede dopravu z některých obcí, což prospěje silnicím II. třídy. Projekt symbolizuje snahu zlepšit kvalitu života a podpořit ekonomický a sociální rozvoj regionu.


Na severu kraje se otevírá nová kapitola v oblasti dopravy. Od čtvrtka 8. února je v provozu další nová čtyřkilometrová cesta, která propojuje Postřelmov s Chromčí a slouží jako přeložka silnice I/11. Tento zásadní krok zajišťuje lepší spojení pro řidiče ve východních Čechách a na hranici s Polskem, a zároveň ulevuje obcím v regionu od tranzitní dopravy.

Velkými očekáváními provedená modernizace silniční sítě přináší obyvatelům severu Olomouckého kraje komfortnější a bezpečnější pohyb. Projekt, jehož stavba probíhala již od roku 2022, se nyní může pyšnit novým směrovým, výškovým a šířkovým uspořádáním, které silnici perfektně začlenilo do krajiny.

Hejtman Olomouckého kraje, Josef Suchánek, nešetřil chválou na novou dopravní stavbu: 'Jedná se o další významnou dopravní stavbu, která rozšíří a zkvalitní silniční síť na severu Olomouckého kraje. Pro náš region jde určitě o dobrou zprávu. A věřím, že takto dobrých zpráv bude v budoucnu přibývat – ať už jde o plánovaný obchvat Zábřeha nebo stavbu dálnice D35 z Mohelnice do Starého Města.'

Nová přeložka silnice I/11 nejen zlepší komunikaci mezi Postřelmovem a Chromčí, ale také odvede dopravu z Bludova a dalších obcí, čímž prospěje také silnicím II. třídy. Generální ředitel ŘSD, Radek Mátl, podotkl: 'Čtyřkilometrovou trasu tvoří mírné zářezy střídající násypy do výšky přes osm metrů.'

Investice do zlepšení silničního provozu na severu Olomouckého kraje nepochybně přinese občanům větší pohodlí a zvýší atraktivitu regionu pro další investory. Projekt nové přeložky Silnice I/11 tak symbolizuje nejen rozvoj dopravní infrastruktury, ale i snahu zlepšit kvalitu života v regionu.

Investice do budoucího rozvoje dopravní infrastruktury, jako je obchvat Zábřeha nebo stavba dálnice D35, mají za cíl podpořit další ekonomický a sociální rozvoj regionu jako celku. Optimistická výhled hejtmana Suchánka představuje naději na světlejší budoucnost pro občany severu Olomouckého kraje.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy