Olomoucká hasičská stanice získává inovativní techniku a novou budovu

Olomoučtí hasiči získali novou budovu a vyprošťovací techniku díky finanční podpoře hejtmanství. Nový objekt nabízí více prostoru pro vozidla a zázemí pro specialisty. Hasičům byly také předány tři sady hydraulického vyprošťovacího zařízení pro dopravní nehody a technické zásahy.


Olomoučtí hasiči zaznamenali zlepšení ve svém vybavení a infrastruktuře, díky nové budově a moderní vyprošťovací technice. Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje získal od krajského hejtmanství finanční podporu ve výši 7 milionů korun na nový objekt a 2 miliony korun na vyprošťovací techniku.

Nedostatek prostoru a zařízení pro garážování vozidel hejtmanství řešilo vytvořením další budovy pro olomoucké hasiče. Nový objekt zahrnuje prostory pro garážování vozidel, sklad a kanceláře pro chemickou, technickou a spojovací službu. Výstavba přináší také zázemí pro speciální chemickou a technickou službu, a pro různé skupiny záchranných a bezpečnostních specialistů, jako jsou lezci, potápěči či střelmistrů.

Hejtman Josef Suchánek 2. února při slavnostním otevření nové budovy předal hasičům dar v podobě tří nových sad hydraulického vyprošťovacího zařízení. Tento dar byl financován hejtmanstvím Olomouckého kraje a ulehčí práci olomouckých hasičů při zásazích, zejména u složitých dopravních nehod a technických zásahů. Dvě sady nového vyprošťovacího zařízení budou sloužit olomouckým hasičům a jedna setkání v Přerově.

Pokud jde o starší vyprošťovací techniku, která se stává nadbytečnou, hasiči ji bezúplatně předali jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí, které jsou předurčeny k zásahům u dopravních nehod. Tímto krokem se zvýšil počet jednotek v kraji schopných zasahovat v případě potřeby.

K dalším významným vylepšením ve vybavení patří také předání deseti cisternových automobilových stříkaček a velitelských vozů městům a obcím v kraji. Tato iniciativa pomáhá zvyšovat akceschopnost a využitelnost jednotek požární ochrany a poskytuje lepší možnosti pro dobrovolné hasiče.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy