Olomoucký kraj prvním v Česku v mezinárodní síti festivalů EFFE

Olomoucký kraj se stal prvním krajem v EU, který se připojil k mezinárodní síti EFFE Seal, což zvýší jeho renomé a umožní účast v projektech financovaných z evropských fondů.


Olomoucký kraj zaznamenal historický okamžik v oblasti kultury, když se nyní stal prvním krajem v Evropské unii, který se připojil k prestižní mezinárodní síti EFFE Seal (Europe for Festivals, Festivals for Europe). Tato skutečnost nejen významně zpropaguje Olomoucký region ve festivalovém světě, ale také urychlí jeho mezinárodní spolupráci a zvýší jeho renomé, což mu umožní účastnit se dalekosáhlých projektů financovaných z evropských fondů.

Collaboration mezi Olomouckým krajem a EFA (Evropská festivalová asociace) zaštítil Evropský parlament a Evropská komise, což zcela jistě zajistí jeho dlouhodobou realizaci. Cílem partnerství je nejen pomoci olomouckým festivalům získat značku EFFE Label, ale také podporovat jejich úsilí o internacionalizaci v rámci evropských zemí a vytvářet nové finanční zdroje, které jim další rozšiřování působení usnadní.

K zájmu Olomouckého kraje se připojit k mezinárodní síti EFFE Seal přispěl i nedávný informační seminář, který se konal 22. února pro zástupce krajských festivalů. Semináře se zúčastnilo 23 delegátů, kteří měli možnost získat cenné informace ohledně výhod, podpory, rozvoje a mezinárodní spolupráce. Právě zde se také zmínil o přínosech spolupráce s EFFE hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, který zdůraznil, že partnerství s EFFE Seal je obrovskou příležitostí pro rozvoj krajského umění, organizace i finanční zajištění.

Výhodou zapojení do sítě EFFE Seal je snadnější navazování mezinárodní spolupráce a propojování s jinými kulturními institucemi v Evropě. Jan Žůrek, krajský radní pro oblast kultury, si vyjádřil nadšení ze spojení regionu s takto významnou festivalovou asociací a je přesvědčen, že toto partnerství výrazně přispěje k rychlému růstu festivalů i jejich mezinárodního pozitivního vnímání.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy