Oprava průtahu Olomoucí začala, řidiči jezdí po obousměrné objízdné trase

Silnice I/35 patří v Olomouci k nejdůležitějším dopravním tahům.


Podle dat ŘSD z roku 2020 tu denně projede necelých 24 tisíc aut. V neděli 24. září 2023 se ale vytížená komunikace uzavřela. Začala tu totiž rozsáhlá rekonstrukce. Dělníci na hlavní trase vymění asfalty i autobusové zastávky. A to za úplné uzavírky ulic Pražská, Foerstrova a Albertova.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Zákaz vjezdu nahradí obousměrná objízdná trasa viditelně značená po nezpoplatněné části dálnice D35 a Brněnskou ulicí. Alternativní průjezd bude zároveň také umožněn přes Řepčín a Křelov-Břuchotín."

Práce vyjdou ŘSD na zhruba 28 milionů korun. Stavebníci budou pracovat na zhruba dvou kilometrech vozovky. Úplné uzavírky se nevyhnou ani některým křižovatkám na silnici 35.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Od 13. října do 22. října bude uzavřena křižovatka na třídě Míru, od 23. října do 29. října bude uzavřena křižovatka na třídě Svornosti a od 30. října do 5. listopadu bude uzavřena křižovatka na ulici Hněvotínská. Mimo uvedené termíny zůstanou zmíněné křižovatky průjezdné v kolmém směru vůči opravované silnici. Ostatní menší křižovatky budou uzavřeny v souladu s postupem jednotlivých stavebních etap."

Rozsáhlá rekonstrukce hlavního tahu městem zásadně ovlivnila i provoz MHD. S omezením musí počítat cestující deseti autobusových linek olomouckého dopravního podniku. Délka omezení se pro jednotlivé linky liší.

Anna Sýkorová, mluvčí DPMO: "Prosíme především cestující, aby u této výluky a změny sledovali zastávkové označníky a webové stránky dopravního podniku. Těch změn bude hodně a budou se podle etap i měnit."

Omezení se navíc nebude týkat jen autobusů.

Anna Sýkorová, mluvčí DPMO: "Od 13. do 22. 10. se tato oprava komunikace dotkne i tramvajových linek. Bude vyloučena tramvajová doprava v úseku Palackého - Neředín-krematorium."

Rekonstrukce páteřní olomoucké komunikace má podle ŘSD do budoucna snížit její hlučnost. Práce a s nimi spojené uzavírky by měly skončit do poloviny listopadu 2023

Zdroj: TZ Protext


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 03.10.2023 18:52




0 +
 
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy