Po Dlouhé už se jezdí. Poslední letošní velká uzavírka v režii města skončila

Poslední velká uzavírka letošního roku, kterou si vyžádala rekonstrukce městské komunikace, je u konce.


 První etapa opravy Dlouhé ulice na Lazcích je hotová. V uplynulých sedmi týdnech zde stavební firma opravila 340 metrů dlouhý úsek komunikace od křižovatky s Lazeckou ulicí po stezku pro chodce vedoucí k lávce přes Mlýnský potok k Bořivojově ulici.

V opravené části Dlouhé ulice je nyní nový asfaltový kryt vozovky včetně nových obrub, tři upravené nasvětlené přechody, opravený chodník i veřejné osvětlení. 

„Dlouhá ulice je opravdu hodně frekventovaná. Lazce jsou lidnaté sídliště s velkou školou, proto byly důležitou součástí opravy zejména tři nově upravené a nasvětlené přechody – u křižovatky s Lazeckou, u Jiříčkovy ulice a u Vlkovy. S další etapou opravy zahrnující úsek až po křižovatku s ulicí Dobrovského chceme pokračovat v příštím roce,“ řekla náměstkyně primátora města Olomouce Miroslava Ferancová.

V opraveném úseku byly také kompletně vyměněny čtyři sloupy veřejného osvětlení, u dalších osmi sloupů se měnila pouze svítidla. Současně se oprava týkala i tři metry širokého chodníku, a to v části od Zamykalovy ulice po stezku pro chodce vedoucí k lávce přes Mlýnský potok k Bořivojově ulici. Chodník nyní nově slouží jako smíšená stezka pro chodce a cyklisty.

Náklady na I. etapu opravy Dlouhé ulice byly necelých 8 milionů korun.

Zdroj: TZ Olomouc.eu

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy