Roadshow 13:MINUT bojuje emocemi proti nepřiměřené rychlosti na silnicích

BESIP a Česká asociace pojišťoven zahajuje netradiční roadshow, které návštěvníkům nabídne takřka autentický prožitek z vážné dopravní nehody.


Ve vybraných městech Česka se v průběhu srpna a září v interaktivním stanu lidé přesvědčí, že spěchat se nevyplácí. Expozice bude doplněna i o edukativní část bořící nejčastější mýty o rychlosti a nabídne i osobní zpovědi viníků nehod.

„Nepřiměřená rychlost je u nás stále nejčastější příčinou smrtelných dopravních nehod. Podle průzkumu 86 % Čechů nerespektuje předepsanou rychlost. Samotná fakta ale jako prevence příliš nepomáhají. Jdeme proto nyní cestou silných emocí.  V rámci naší roadshow nabídneme lidem možnost přenést se na místo vážné dopravní nehody a sdílet pocity a myšlenky řidičů, kteří takovou situaci prožili ve skutečnosti,“ vysvětluje Tomáš Neřold, vedoucí BESIP.

Expozice bude průchozí zážitkovou zónou rozdělenou do třech částí. V úvodní návštěvník pomyslně zahájí svou jízdu automobilem, přičemž je vystaven nejrůznějším důvodům, proč spěchat. V další sekci následuje šok v podobě virtuálně simulované dopravní nehody. Poté, co si lidé projdou silným emočním zážitkem, postoupí do interaktivní edukativní zóny, kde se seznámí s osobními příběhy viníků nehod a dalšími důležitými informacemi. Díky připravenému kvízu mohou vyhrát i zajímavé ceny.

„Při honbě za ztracenými minutami na silnicích stále zbytečně umírají lidé. Termíny schůzek, stres v práci nebo jen to, že chceme být doma nebo u svých blízkých o chvilku dřív, nás nutí na to v autě šlápnout. Abychom ušetřili pár minut, riskujeme všechno a téměř nikdo si to neuvědomuje. Kampaní Zpomal, dokud není skutečně pozdě, chceme prostřednictvím silných emocí a výpovědí viníků vážných dopravních nehod docílit toho, aby si řidiči nerozvážnost svého chování uvědomili,“ uvádí Milada Veselá, vedoucí oddělení komunikace a vzdělávání České asociace pojišťoven.

Roadshow je součástí společné kampaně BESIP a České asociace pojišťoven „Zpomal, dokud není skutečně pozdě“ a navazuje na dokument Víta Klusáka 13 minut, který je součástí této preventivní akce zaměřené proti jízdě nepřiměřenou rychlostí.

Datum    Místo konání    Název akce, v rámci které bude roadshow

7.8.Most – autodrom    Mistrovství světa superbiků

8.8.Most – autodrom    Mistrovství světa superbiků

9.8.Liberec - u OC Forumsamostatná akce ke kampani "13 minut"

15.8.Kladruby    Den s IZS

21.8.Nymbur    kLodě na Labi

22.8.Hradec Králové    samostatná akce ke kampani "13 minut"

27.8.Zlín    Barum Czech Rally

28.8.Olomouc    samostatná akce ke kampani "13 minut"

11.9.Havlíčkův Brod    MotorSvět 2021

16.9.České Budějovice    Den čisté mobility

18.9.Mošnov    Dny NATO

19.9.Mošnov    Dny NATO

20.9.Hodonín    samostatná akce ke kampani "13 minut"

24.9.Výstaviště Holešovice    samostatná akce ke kampani "13 minut"

25.9.Výstaviště Holešovice Den s IZS

3.10.Pardubice    Zlatá přilba

Foto: Pixabay


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy