Rytířský sál ožije výjimečným koncertem při prohlídce hradu

31. března 2024 se na hradě Šternberk uskuteční jedinečný kulturní zážitek, kdy historické zdi oživí renesanční hudba v Rytířském sále. Návštěvníci si budou moci vychutnat živé vystoupení smíšeného pěveckého sboru Moravští madrigalisté z Kroměříže. Akce nabízí spojení kulturního zážitku s prohlídkou jednoho z nejznámějších českých hradů a přiblížení historie novým generacím.


31. března 2024 zažije hrad Šternberk výjimečný den, který oživí jeho historické zdi renesanční hudbou. V neděli přivítá prohlídky prvního základního okruhu, na kterých se zároveň uskuteční hudební vystoupení v Rytířském sále. Návštěvníci se mohou těšit na živé vystoupení smíšeného pěveckého sboru Moravští madrigalisté z Kroměříže. Jedná se o jedinečnou příležitost, jak spojit kulturní zážitek s prohlídkou jednoho z nejznámějších českých hradů.

Tento hudební projekt navazuje na starobylou tradici, která propojuje hudbu s historickým prostředím. V Rytířském sále zazní nejkrásnější renesanční madrigaly autorů jako jsou např. Giovanni Pierluigi da Palestrina nebo Orlando Lasso. Madrigaly, milostná lyrická tvorba, budou věnovány lásce ve všech myslitelných podobách a spojují všechny skladby tohoto vystoupení.

Pro návštěvníky, kteří preferují tradiční prohlídky hradu zaměřené na historii objektu, bude k dispozici druhý základní okruh. Začátky prohlídek s hudebním vystoupením budou ve 10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00 a 16.00.

Vstupné na tuto exkluzivní akci je stanoveno na 240 Kč pro dospělé, snížené vstupné (pro seniory a studenty) činí 190 Kč, děti od 6 do 17 let zaplatí 70 Kč a děti do 5 let mají vstup zdarma.

Uspořádat takovýto hudební večer v jednom z nejokouzlujících českých hradů je zároveň i způsob, jak přiblížit historii novým generacím. Renesanční hudba a tvořivost autorů jako Orlando Lasso nebo Giovanni Pierluigi da Palestrina dokonale ladí se šperky české architektury, jako je právě Šternberk. Čeká na vás jedinečná příležitost prožít výjimečný zážitek, který spojuje historii, hudbu a kulturu.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy