Seniorka na elektrokole zemřela po srážce s vozem

Včera zemřela 70letá žena ve Šumperku po srážce elektrokola s automobilem. Žena nedala řidiči vozidla přednost, což vedlo k tragické kolizi. Záchranáři se ji nepodařilo zachránit.


Včera odpoledne došlo k tragické události v Šumperku, kde zemřela sedmdesátiletá žena po srážce se svým elektrokolem s automobilem na křižovatce ulic Dr. E. Beneše a M. R. Štefánika. Cyklistka přijížděla ze směru supermarketu a střetu s vozidlem Renault se nemohla vyhnout, neboť ve zlomku vteřiny nedorozuměla situaci na silnici.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajíčkové nedala žena řidiči vozidla přednost v jízdě, což mělo za následek tragickou kolizi. Řidič vozu přijížděl k ulici Šerotínova, avšak nestihl zabránit neštěstí. Po nárazu žena upadla a zranila se velmi těžce, nakonec i přes rychlou pomoc záchranářů zemřela na místě.

Vrtulník Letecké záchranné služby dorazil na místo nehody co nejrychleji, aby pomohl zraněné ženě. Kromě letectva se případem zabývala i Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, jejíž mluvčí Lucie Mikisková potvrdila zásah vrtulníku a značné úsilí zdravotníků v úsilí o záchranu života seniorky.

Přes veškeré snahy záchranářů se ženu nepodařilo zachránit. Policisté zkoumali řidiče automobilu a zjistili, že nebyl pod vlivem alkoholu. Jako důsledek nehody vznikly škody na vozidle Renault za sedmdesát tisíc korun a na elektrokole za dva tisíce. Okolnosti a míra zavinění tragické události jsou stále předmětem intenzivního šetření.

Ačkoliv je předčasné hodnotit míru viny, tento případ představuje smutnou připomínku nebezpečí, která číhají na silnicích pro všechny účastníky dopravy. Seniorka na elektrokole, která nepřežila tahle nehoda, je jasnou ukázkou toho, jak důležité je být ohleduplný a dodržovat pravidla silničního provozu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy