Smykem až na firemní parkoviště - škoda za 800 tisíc korun

V Olomouci došlo k podivné nehodě, kdy se Škoda Octavia ocitla mimo cestu v blízkosti obce Bouzov. Řidič podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky za mřížemi.


V sobotu 23. března kolem páté hodiny odpoledne došlo k nepříjemné události na Omloucku, kdy naše silnice svědkem podivného 'zoufalého' výjezdu. Škoda Octavia se ocitla mimo cestu v blízkosti obce Bouzov.

Podle policejní mluvčí, Ivanu Skoupilovou, byl za volantem 26letý mladík, který nesprávně zhodnotil své řidičské schopnosti. Nedokázal přizpůsobit jízdu aktuálním podmínkám a zatáčka tak pro něj znamenala první nepříjemnost jeho nevydařené jízdy.

Řidič pokračoval svou jízdou po trávníku, kde narazil do plastového patníku, následně zničil několik náletových dřevin a prorazil ohradu. Ale to pro něj nebyl konec. Pokračoval v jízdě na nedaleký areál, kde si 'vybral' plastové kryty vodní nádrže a hydrantu.

Řidič ukončil svůj mašinfírský výlet na firemním parkovišti po nárazu do parkovaného Citroënu Berlingo, který byl naštěstí bez posádky. K celkovým škodám se připočítáva suma asi 800 tisíc korun.

Následoval test na alkohol, při kterém nadýchal mladík přes dvě promile. Po policejním zásahu byl převezen do fakultní nemocnice v Olomouci. Policie nyní pokračuje v trestním řízení v podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy