Výměna silničních značek způsobuje zmatek na křižovatce Drážovice-Smržice-Dubany-Olšany

Na křižovatce Drážovice-Smržice-Dubany-Olšany neznámý pachatel záměrně vyměnil dopravní značky, což způsobil zmatky a ohrozil provoz. Policie pátrá po viníkovi a žádá o pomoc veřejnost. Incident je kvalifikován jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení s možným trestem až šest let vězení.


Na křižovatce Drážovice - Smržice - Dubany - Olšany došlo k neobvyklému incidentu. Neznámý pachatel záměrně vyměnil dopravní značky, čímž způsobil zmatky a ohrozil provoz na frekventované křižovatce. Policie nyní usilovně pátrá po odpovědném viníkovi a žádá veřejnost o pomoc.

Dva dopravní značky - Křižovatka s vedlejší pozemní komunikací - byly neoprávněně zaměněny se dvěma značkami Stůj, dej přednost v jízdě. Tím byly hlavní a vedlejší komunikace zaměněny. 'Vedlejší komunikaci označil jako hlavní a naopak,' popsala prostějovská policejní mluvčí Miluše Zajíčková. Přednost v jízdě tak podle vyměněných značek dostaly automobily přijíždějící po vedlejší silnici. Naopak z hlavní silnice se stala vedlejší.

Upozornění na neoprávněnou manipulaci se značkami přišlo od pracovníka správy silnic, který na změny narazil v neděli odpoledne. 'Po zjištění a následném zadokumentování vrátili pracovníci správy silnic dopravní značení do původního stavu,' doplnila policejní mluvčí. Policie se při pátrání po pachateli soustředí na období od sobotního podvečera do nedělního poledne.

Případ byl kvalifikován jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který podle trestního zákoníku hrozí peněžitý trest případně trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. 'Nejen, že tak pachatel způsobil zmatky a ohrozil bezpečnost na silnicích, ale jeho čin může mít také závažné právní důsledky,' zdůraznila Zajíčková.

Policie žádá veřejnost o pomoc v případě nalezení jakékoliv informace, která by mohla vést k dopadení pachatele tohoto nebezpečného činu. Jsou také prověřovány záběry z okolních bezpečnostních kamer, které by mohly zaznamenat podezřelého ve chvíli manipulace se značkami. Pokud jste svědkem nebo máte informace o této události, kontaktujte prosím policii na čísle 158 nebo se přímo obrate na nejbližší policejní stanici.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy