200. výročí Smetany

V roce české hudby si připomínáme 200. výročí narození Bedřicha Smetany. Moravská filharmonie Olomouc připravuje oslavy, včetně besedy o novém Smetanově životopisu od Pavla Kosatíka 9. dubna ve vile Primavesi.


Velké oslavy očekávají hudební svět v roce 2021, kdy si připomínáme dvousetleté výročí narození významného českého skladatele, Bedřicha Smetany. Mezi těmi, kdo se s radostí zapojují do těchto oslav, je i Moravská filharmonie Olomouc, která připravuje několik výjimečných akcí během Roku české hudby.

Jednou z těchto událostí je beseda o novém Smetanově životopisu od Pavla Kosatíka, která se koná 9. dubna v 18 hodin ve vile Primavesi. Tato beseda, která se zaměřuje na práci Pavla Kosatíka, je jedinečnou příležitostí slyšet nové pohledy na Smetanův život a dílo.

Nový životopis, který napsal Pavel Kosatík, přináší čerstvé úvahy a názory na Smetanův život. Kosatíkova práce je postavena na důkladném průzkumu historických pramenů a hlubokého porozumění pro kontext doby, ve které Smetana žil a tvořil.

Sandra Bergmannová, ředitelka Muzea Bedřicha Smetany, bude další představitelkou této besedy. V rámci svého vystoupení se zaměří na činnost muzea a na jeho sbírky, prohloubí naše znalosti o Smetanově díle a umělecké cestě.

Večer bude doprovázen skvělou hudbou, a to v podání smyčcového kvarteta MFO. Toto kvarteto vytváří jedinečný prostor pro návštěvníky, aby prožili Smetanovo dílo nejen ve formě teoretické diskuse, ale i skrze emocionální zkoušku kompozic tohoto velikána české hudby.

Během večera bude rovněž možné zakoupit čerstvě vydanou monografii a nechat si ji autorem podepsat. Tato příležitost je nepochybně ceněným darem pro všechny milovníky Smetanovy hudby.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy