Jarní probuzení na zámku Čechy

Zámek Čechy pod Kosířem a Arboretum Bílá Lhota nabízejí velikonoční veselí a aktivit pro celou rodinu. Od divadelních prohlídek po hledání v parku či tvůrčí dílničky, oslavte probouzející se přírodu a podpořte místní řemeslníky.


Po zimním období, kdy se příroda tajně připravovala na svůj jarní vzestup, se konečně dostavuje čas, kdy chceme oslavit její plný probuzení. Z neposedného šustění lesa, přes vyvěrající květy na větvích až k prvním odvážným zvířátkům, která opouštějí své hnízda. Tento rok vstupte do jara radostí a nadšením a přidejte se k nám v Zámku Čechy pod Kosířem, kde ožíváme 'Velikonoční tradice'.

Zámek Čechy pod Kosířem, s jeho okouzlujícím parkem nedaleko Prostějova, nás od 29. března do 1. dubna zve k účasti na sérii velikonočních aktivit pro celou rodinu. K dispozici budou klasické prohlídky, poutavě představené divadelními prohlídkami, ale i hra na hledání v parku nebo tvůrčí dílničky v Hanácké ambasádě. Zde můžete navíc podpořit místní řemeslníky zakoupením některé z jejich ručně vyráběných památek.

'Já jsem po zimě vždy nadšený z toho, jak lidé z našeho regionu, jakoby probouzejí ze zimního spánku, s touhou objevovat a vstřebávat krásu jara. Zámek a náš park jsou toho skvělým svědectvím. Mnoho nás těší i naše nově otevřená výstava 'Pověsti v komiksu', která představuje dějiny zámku a jeho okolí formou komiksů,' sdílí své nadšení kastelán Martin Váňa.

Chcete-li zakusit ještě více z jara, pak navštivte Arboretum Bílá Lhota nedaleko Litovle, kde se konají velikonoční oslavy 30. března. Nebude chybět osvěžující překvapení, jako je zdobení kraslic, ovčí stádo pro děti k hladení a zážitky ze záchranné stanice Pateřín. 'Pevně doufáme, že návštěvníky potěší vypouštění nových ryb do rybníka, stejně jako naše zemědělské expozice, kde si mohou zakoupit letničky z naší vlastní produkce,' láká na návštěvu Barbora Součková, správkyně arboreta.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy