Jarní úklid - pěší výzva 10 000 kroků

Jarní úklid je potřebný i pro naši mysl, a pročistit hlavu lze při chůzi. Akce 10 000 kroků, probíhající dvakrát ročně, je ideální příležitostí k zlepšení fyzického a psychického zdraví a aktivnímu trávení času ve svém městě.


Jarní úklid probíhá v hlavě. Zkuste to při chůzi

Je jaro plné sluneční energie, probouzení přírody a obnovy života. Stejně jako naše domácnosti, i naše mysl potřebuje jarní úklid. A jaký způsob je lepší, než si pročistit hlavu při chůzi? Akce 10 000 kroků, která probíhá dvakrát ročně, je ideální příležitostí.

Výzva 10 000 kroků je celorepublikovým projektem, který se zaměřuje na udržení zdravého životního stylu a podporu veřejných prostor. V loňském roce se do akce zapojilo více než 14 000 lidí a vykročilo do 70 míst z celé republiky.

Akce nabízí skvělou možnost jak zlepšit své fyzické i psychické zdraví a současně přispět k aktivnímu trávení času v místě, kde účastníci žijí. Chůze je přirozený a zdravý způsob pohybu, který pomáhá vyčistit hlavu, srovnat myšlenky a nalézt nové inspirace.

„Jsem hrdý na to, že se mohu stát součástí této skvělé akce a podpořit zlepšení kvality života. Věřím, že každý z nás má schopnost udělat pozitivní změnu ve svém životě a já jsem připravený podpořit vás všech na cestě k lepšímu zdraví a spokojenosti s sebou samým,“ prohlásil Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje a pravidelný ambasador akce.

Automat navrhoval, aby se do výzvy zapojili i senioři, protože aktivní životní styl je pro ně jedním z klíčových faktorů k udržení dobrého zdravotního stavu a soběstačnosti. „Je důležité, aby naši senioři zůstali aktivní a užívali si život naplno. Jsem rád, že mohu být součástí této iniciativy a podporovat co největší zapojení všech generací,“ dodal Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana pro sociální oblast.

Chůze nejenže přispívá k lepšímu zdraví jednotlivce, ale také vede k pozitivním změnám ve společnosti. Navíc díky speciálně upravenému bodování mají účastníci s vyšším věkem a hmotností možnost vyrovnat se ostatním a dosáhnout skvělých výsledků. Připojte se do společnosti těch, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví a zároveň zkultivovat veřejný prostor.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy