Opravy 59 silnic a mostů v Olomouckém kraji

Olomoucký kraj plánuje v roce 2024 opravit téměř 60 silnic nižších tříd a mostů. Celková částka na stavební projekty činí jednu miliardu korun. Cílem je zvýšit kvalitu silniční sítě, bezpečnost a průjezdnost mostních spojení, snížit počet dopravních nehod a zlepšit kvalitu života obyvatel kraje.


Olomoucký kraj se rozhodl pro letošní rok udělat velký krok vpřed, co se týče modernizace svého dopravního sektoru. Kraj vypracoval detailní plán investičních akcí, který zahrnuje kompletní opravu téměř šedesáti silnic nižších tříd, tedy druhé a třetí třídy, a současně rekonstrukce mostů. Celková částka na tyto stavební projekty byla stanovena na jednu miliardu korun.

Hejtman Olomouckého kraje, Josef Suchánek, zdůraznil, že rekonstrukce silnic nižších tříd je prioritou pro kraj a jeho správní rada. 'Minulý rok jsme na této strategii pracovali pilně, letos budeme tuto cestu pokračovat. Očekáváme, že postupně budeme schopni zvýšit kvalitu silniční sítě v naší oblasti', řekl hejtman Suchánek.

Letošní plán oprav zahrnuje projekty ve všech okresech Olomouckého kraje. Největší počet oprav, celkem dvacet akcí, se bude konat v okresu Olomouc, neboť je to oblast s největší zátěží silniční dopravy. Rozšíření platfor´m, zlepšení povrchových komunikací a mostních konstrukcíses pro snižující počet dopravních nehod

Uživatelé silniční dopravy mohou očekávat postupné změny, které přinesou mnoho pozitiv. Jedním z nich jsou zvýšená technická kvalita komunikací, vyšší úroveň bezpečnosti a lepší průjezdnost mostních spojení. Díky modernizaci a zúžení silniční sítě se sníží počet havárií, které mohou uživatelům silnic způsobit značné nepříjemnosti.

Seznam všech plánovaných investičních akcí v letošním roce je dostupný na oficiálním webu Olomouckého kraje a také v přiloženém dokumentu. Je zde podrobně popsána investiční agenda a přehled všech plánovaných stavebních projektů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy