Přerovský magistrát rozšiřuje své sídlo

Koupí sousední budovy bývalé restaurace na náměstí TGM. Celková investice je 359,5 milionu korun a Přerov získal dotaci 167 milionů korun. Rekonstrukce by měla být dokončena do konce října 2025.


Přerovský magistrát se rozhodl rozšířit své sídlo na náměstí TGM 16, a to koupí sousední bývalé restaurace. Rekonstrukce pětipodlažní budovy, která zde stojí od konce šedesátých let, si vyžádá celkovou investici ve výši 359 milionů 508 tisíc 386 korun. Město navíc získalo dotaci přesahující 167 milionů korun. Jedná se tak o nejnákladnější projekt v novodobé historii Přerova.

Náměstkem primátora Miloslavem Dohnalem bylo konstatováno, že původní dvorní část objektu stále není zcela dokončena, a tudíž při její rekonstrukci lze zohlednit skutečnost, že sousední budova s adresou TGM 18 bude ve vlastnictví města a bude sloužit pro potřeby magistrátu.

Primátor města Petr Vrána potvrdil, že požadovaná cena ve výši 13 milionů korun odpovídá ceně znaleckého posudku. Město tak má získat kvalitní objekt, který se podle náměstka Dohnala jedná o podsklepenou budovu z roku 1970 se dvěma nadzemními podlažími.

V suterénu se nachází původní pivnice s tanečním prostorem, sociálním a technickým zázemím. V prvním nadzemním podlaží je restaurace s kuchyní, sklady a vstupem na venkovní terasu, zatímco ve druhém nadzemním podlaží se nachází kulečníková herna, sociální zázemí, kotelna s plynovým kotlem a lodžií.

Dohnal uvedl, že v současné době je využíváno pouze první podlaží. Budova prochází stavebními úpravami, aby se stalo ideálním místem pro nové kanceláře magistrátu.

V souvislosti s rekonstrukcí budovy upozorňují zástupci města na uzavření uličky, která podél bývalé restaurace spojuje náměstí TGM s Jateční ulicí. Náměstek primátora Vladimír Lichnovský informoval, že průchod bude uzavřený po dobu stavby, přibližně do konce října 2025.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy