Setkání za vzkříšení centra Prostějova

Město Prostějov se v dubnu setká s místními obchodníky a podnikateli, aby probírali problematiku vylidňování centra města. Setkání vyvolal primátor František Jura s cílem najít společná řešení jako snížení nájmu, zkrácení parkování či marketingovou podporu.


V dubnu očekává město Prostějov důležité setkání s místními obchodníky a podnikateli, zaměřené na problematiku stále se zvyšujícího vylidňování centra města. Problém vylidňování centra se netýká jen města Prostějov. Mnohá další města se potýkají s podobnou situací, kdy občané upřednostňují nákupní zóny a památkové oblasti jsou stále méně navštěvované.

Myšlenka za touto debatou vyšla od primátora Františka Jury (ANO), který hledá způsoby, jaky město může spolupracovat s místními podnikateli, aby se tento trend zvrátil. Navrhl, aby se vedení města sešlo s obchodníky z památkové zóny, aby diskutovalo o řešeních pro tuto problematiku.

Setkání se uskuteční v polovině dubna. Cílem je otevřít dialog a vytvořit v budoucnu plán konkrétních opatření. Jura naznačil některé z možných řešení, například snížení nájmu v prostorách patřících městu, zkrácené parkování v centru a nějaká forma marketingové podpory. Tato opatření by měla pomoci lidem pochopit, co všechno mohou v centru nakoupit, jaké jsou otevírací doby jednotlivých obchodů a podobně.

Debata proběhne ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou. Kromě diskuse o základní problematice budou představeny také služby magistrátu pro podnikatele a plány rozvoje města, včetně nadcházejících investic.

Setkání s podnikateli se koná v pondělí 15. dubna od 17 hodin ve Společenském domě. Zájemci se mohou přihlásit na webu pvcentrum.cz, a účast je zdarma. Je to šance pro podnikatele, aby přišli a zahájili konstruktivní dialog o budoucnosti centra města Prostějov.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy