Svázal poštovní pracovnici a ukradl několik tisíc korun

Lupič, který svázal poštovní pracovnici a ukradl několik tisíc korun, byl odsouzen k šestiletému trestu odnětí svobody. Pachatel se přiznal k činu, motivací mu byly finanční těžkosti a dluhy.


Velké drama se odehrálo na poště, když byl lupič, který po svázání pracovnice odnesl pouze pár tisíc korun, odsouzen k šestiletému trestu odnětí svobody. Soudce se rozhodl, že tento trest bude vykonán ve věznici s ostrahou.

Podle mluvčí soudu, Kláry Belkovové, se obviněný - pán Zelinka - k loupeži doznal. 'Čin jsem spáchal bez použití zbraně, mojí ambicí nebyla újma na zdraví. Finanční těžkosti, které jsem si způsobil sám, mě přivedly k nešťastnému rozhodnutí,' uvedl Zelinka. Přiznal se také, že své podnikatelské aktivity nezvládl řídit efektivně, což ho dostalo do nepříjemných dluhů a tlaku ze strany věřitelů.

Ačkoli byl v době spáchání činu již zaměstnán a pracoval, jeho celkový dluh se pohyboval kolem jednoho milionu korun. Loupež na poště se mu tak jevila jako rychlý způsob, jak splatit dluhy za bydlení - odnesl si však jen několik tisíc korun.

'Upřímně se omlouvám za své jednání,' vyjádřil Zelinka svou lítost za situaci. 'Chtěl bych se omluvit především poškozené, kterou jsem způsobil psychické trauma. Jsem velmi zarmoucený tím, co jsem způsobil.' Podle obžaloby si Zelinka na poště počkal, až ředitelka vyjde zamknout vstup, poté ji zaskočil, odvlekl za přepážku a nutil jí vložit peníze do igelitového sáčku.

Před svým odchodem pracovnici svázal a hlavní vchod zamkl. Poté, co lupič opustil budovu, se poškozené úřednici podařilo pomocí telefonu přivolat pomoc. Zahájené vyšetřování okamžitě spustilo policii, kde se ukázalo jako klíčové i video zabezpečovací kamera.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy