Světové premiéry a zahraniční tvůrci lákají do Moravského divadla

Moravské divadlo představilo bohatý program se 12 premiérami pro sezonu 2024/2025. Diváci se mohou těšit na klasiky, moderní režii i balet. Divadlo očekává rekordní návštěvnost a nabídne dynamické vstupné pro včasný nákup lístků.


Ve své slavnostní sezoně 2024/2025 připravilo Moravské divadlo pro své diváky opravdu bohatý program. Představilo dvanáct premiér, které zahrnují jak klasické divadelní kouzlo, tak moderní režisérské koncepce a dynamický pohyb baletu. Tuto sezónu tak charakterizuje pestrost a variabilita, kterou diváci jistě ocení.

Divadelní manažeři uvedli, že s optimistickou náladou očekávají překonání rekordní návštěvnosti a oblíbenosti svého divadla. Z těchto úspěšných výsledků je patrné, že Moravské divadlo je vynikajícím příkladem kultury, která se snoubí s kvalitou a inovativností, což pravidelně přitahuje diváky z regionu i mimo něj.

V tuto sezonu, která se vyznačuje skutečnou škálou dramatických zážitků, Moravské divadlo pozvalo řadu významných jmen umělecké scény. Na seznamu hostů tak najdeme režiséra Mariána Pecka, dirigentku Annu Novotnou Peškovou i významného choreografa Garretta Smithe.

Představení, které Moravské divadlo připravilo pro svou nadcházející sezonou, jsou různorodá - od klasických kusů po moderní světové premiéry. Některé z těchto divadelních děl se poprvé objeví na jevišti, přičemž všechna slibují poskytnout divákům nezapomenutelné zážitky.

Jednou z nejvýznamnějších premiér příští sezony bude divadelní adaptace filmu 'Chvilky', kterou připravila a režíruje Beata Parkanová. Dalším očekávaným kusem je hra 'Andělé mezi námi', kterou napsal František Langer a kterou divadlo na Vinohradech premiérově uvedlo již v roce 1931.

Uvádění důležitých děl se ovšem neomezuje jen na dramatická díla. Moravské divadlo také připravuje několik operních a baletních titulů, jako jsou 'Labutí jezero' v choreografii Paula Chalmera, opera 'Její pastorkyňa' od Leoše Janáčka a další.

Rezervace vstupenek na příští sezonu jsou již otevřeny a vedení divadla ujišťuje, že se ceny pro odběratele nebudou zvyšovat. Naopak, divadlo plánuje zavést dynamické vstupné, kde včasný nákup zaručí divákům nižší cenu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy