Týn nad Bečvou láká karavanisty

Týn nad Bečvou investuje do karavanových stání u hradu Helfštýna za jednomilion korun. Starosta Antonín Ryšánek chce využít malebnou atmosféru obce a podpořit cestovní ruch.


Pro karavany jsou připraveny speciální průmyslové zásuvky a cyklobox je také součástí stellplatzu. Tato investice stála Týn nad Bečvou milion korun. Olomoucký kraj přispěl polovinou nákladů a podpořil tak rozvoj cestovního ruchu v regionu. Podle mluvčí Olomouckého kraje Aleny Minxové jsou takové projekty hodnoceny jako prioritní a mohou získat finanční podporu od 100 tisíc do 500 tisíc korun.

Počet parkovišť pro karavany v České republice přitom stále roste. V naší zemi je jich v současné době skoro 60, zatímco ještě před čtyřmi lety jich bylo pouhých osm. V loňském roce byla zřízena tři nová karavanová stání v Olomouckém kraji. Na jižní Moravě, kde je nejvíce karavanových stání v celé republice, se ale uskutečnil největší nárůst. Inspirovaný úspěchem, zvolili si nyní obyvatelé Týna nad Bečvou tento udržitelný a ekonomicky výhodný způsob podpory cestovního ruchu.

'V naší zemi neustále přibývá obytných vozidel. Napomohlo tomu i to, že tato vozidla jsou stále častěji vidět nejen na našich silnicích, ale i na místech s kulturními památkami a turistickou atraktivitou. To se samozřejmě promítá do našich rozpočtů a je pro nás stále ekonomicky atraktivnější jejich provoz a podpora,' dodává Jan Bordovský, předseda České asociace pro kempování a karavaningu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy