Vandal zničil hasičské auto: Hrozí mu rok vězení, fotopast ho prozradila

Vandal posprejoval hasičské auto obecního sboru, kterému členové obětují svůj volný čas. Starosta sboru, Pavel Dostál, zdůraznil na sociálních sítích jejich obětavou práci. Vandala zaznamenaly kamery a hasiči ho vyzvali, aby se dobrovolně přihlásil.


V minulých dnech čelili členové hasičského sboru obce vandalismu. Útočník se rozhodl posprejovat hasičské vozidlo v areálu sboru, což vyvolalo značné rozhořčení jak veřejnosti, tak členů sboru. Zde uveřejňujeme fotografie uniklé z fotopasti, na kterých je pachatel zaznamenán při činu.

Starosta místního sboru, Pavel Dostál, zdůraznil na sociálních sítích, že členové sboru a jednotky pracují na dobrovolnické bázi a obětavě pro obec v rámci svého volného času na úkor rodin. Vadl mu tak ponižující čin, který záměrně poškodil majetek sboru, skrze který dávají veřejnosti blaho a pomoc.

Vandal si však nebyl vědom, že hasiči v prostoru, kde auto stojí, mají nainstalovanou fotopast. Jeho čin zaznamenaly kamery, a hasiči jej proto prostřednictvím fotografií identifikovali. 'Dáváme ti dva dny na přihlášení a klidnému vyřešení této nepochopitelné situace,' vyzval pachatele Dostál.

Hasiči si na vlastní náklady auto už dali do pořádku, ale viník se zatím nepřihlásil. Jestliže se neukáže dobrovolně, sbor předá případ policii. Hasiči se aktivně účastní soutěží v požárním sportu a jejich sbor čítá čtyřicet pět členů. Dostál je nadále hrdý na své spolupracovníky a chce situaci vyřešit mírově.

Podle policejní mluvčí Terezy Neubauerové, hasiči na policii zatím nekontaktovali. 'Uvidíme, třeba se ještě během týdne ozvou,' reagovala na dotaz iDNES.cz. Pokud by hasiči případ ohlásili, pachatel by čelil až rok odnětí svobody za poškození cizího majetku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy