Velikonoční oslavy: Zámky, skleněné kraslice a zvířecí hostiny

Velikonoční svátky přinášejí mnoho aktivit napříč Čechami, od prohlídek malovaných a skleněných kraslic po degustace tradičních jídel či výlety do zoo. Akce pro celou rodinu nabízí zábavu i kulturní obohacení.


Velikonoční volno nabízí řadu lákavých aktivit napříč Čechami – od prohlídek malovaných i skleněných kraslic až po degustace tradičních jídel nebo výlety do zoo. Různé akce jsou zaměřené na celou rodinu a nabídnou jak zábavu, tak i kulturní obohacení.

Příznivci historie a umění si mohou do pondělka prohlédnout výstavu malovaných vajíček s motivy zámku a parku v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku. Ty nejkrásnější kousky budou vybrány a jejich autoři odměněni dárkovými poukazy a věcnými cenami. Velikonoční atmosféra bude doplněna o program plný her a aktivit, včetně pátrací hry v parku či možnosti navštívit dílničky a vyfotit se v zajímavém fotopointu.

V Muzeu rapotínské sklárny v Rapotíně na Šumpersku pak můžete o víkendu obdivovat řemeslnou zručnost sklářů při foukání skleněných kraslic. Tyto jedinečné kousky barevného skla fascinují svou křehkou krásou. Pro ty zvídavé je připravena i ukázka broušení skleniček a možnost prohlídky stálé expozice.

Velikonoční svátky nejsou jen o lidech, ale i o zvířatech. To mohou potvrdit návštěvníci olomoucké zoologické zahrady, kteří se v sobotu a v neděli dozvědí, jak Velikonoce slaví zástupci fauny. Děti se mohou těšit na hry, kvízy a různé úkoly související s jarními svátky.

Nejen prohlídky zámků, ale i koncerty, ochutnávky velikonočních pokrmů, hry a kvízy nabízí zámek Jánský Vrch u Javorníku na Jesenicku. Zde na vás čeká celá řada aktivit - od zdobení kraslic a perníků, přes sbírání velikonočních razítek, až po kvízovou hru v zámeckém parku.

Velkou oblíbenost mezi dětmi ale také dospělými jistě najde velikonoční program v Arboretu Bělá Lhota nedaleko Litovle. Zde na návštěvníky čeká mimo jiné vypouštění nových ryb do rybníka nebo roztomilá zvířátka ze záchranné stanice Pateřín.

Netradiční velikonoční výzdobu si můžete prohlédnout v ulicích Šumperka, kde kralují obří kraslice, které malovaly děti z místních škol. V centru Přerova zase potěší osmimetrová vrba jíva, na které se houpají tisíce malovaných vajec.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy