Velikonoční oslavy: Zámky, skleněné kraslice a zvířecí hostiny

Velikonoční svátky přinášejí mnoho aktivit napříč Čechami, od prohlídek malovaných a skleněných kraslic po degustace tradičních jídel či výlety do zoo. Akce pro celou rodinu nabízí zábavu i kulturní obohacení.


Velikonoční volno nabízí řadu lákavých aktivit napříč Čechami – od prohlídek malovaných i skleněných kraslic až po degustace tradičních jídel nebo výlety do zoo. Různé akce jsou zaměřené na celou rodinu a nabídnou jak zábavu, tak i kulturní obohacení.

Příznivci historie a umění si mohou do pondělka prohlédnout výstavu malovaných vajíček s motivy zámku a parku v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku. Ty nejkrásnější kousky budou vybrány a jejich autoři odměněni dárkovými poukazy a věcnými cenami. Velikonoční atmosféra bude doplněna o program plný her a aktivit, včetně pátrací hry v parku či možnosti navštívit dílničky a vyfotit se v zajímavém fotopointu.

V Muzeu rapotínské sklárny v Rapotíně na Šumpersku pak můžete o víkendu obdivovat řemeslnou zručnost sklářů při foukání skleněných kraslic. Tyto jedinečné kousky barevného skla fascinují svou křehkou krásou. Pro ty zvídavé je připravena i ukázka broušení skleniček a možnost prohlídky stálé expozice.

Velikonoční svátky nejsou jen o lidech, ale i o zvířatech. To mohou potvrdit návštěvníci olomoucké zoologické zahrady, kteří se v sobotu a v neděli dozvědí, jak Velikonoce slaví zástupci fauny. Děti se mohou těšit na hry, kvízy a různé úkoly související s jarními svátky.

Nejen prohlídky zámků, ale i koncerty, ochutnávky velikonočních pokrmů, hry a kvízy nabízí zámek Jánský Vrch u Javorníku na Jesenicku. Zde na vás čeká celá řada aktivit - od zdobení kraslic a perníků, přes sbírání velikonočních razítek, až po kvízovou hru v zámeckém parku.

Velkou oblíbenost mezi dětmi ale také dospělými jistě najde velikonoční program v Arboretu Bělá Lhota nedaleko Litovle. Zde na návštěvníky čeká mimo jiné vypouštění nových ryb do rybníka nebo roztomilá zvířátka ze záchranné stanice Pateřín.

Netradiční velikonoční výzdobu si můžete prohlédnout v ulicích Šumperka, kde kralují obří kraslice, které malovaly děti z místních škol. V centru Přerova zase potěší osmimetrová vrba jíva, na které se houpají tisíce malovaných vajec.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Řemesko je OK

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024