Zoo Olomouc navyšuje vstupné

Zoo Olomouc zvýší ceny vstupného o 20 Kč, z toho 2 Kč půjdou na podporu záchranných projektů pro ohrožená zvířata. Nově nabízí rodinné vstupné ve formátech 2+1, 2+2, 2+3 a 2+4, přičemž u variant 2+1 a 2+4 se cena zvýší pouze o 10 Kč. Ceny pro školy a psy zůstávají beze změny.


Zoo Olomouc oznámila zvýšení ceny vstupného o dvacet korun pro jednotlivce. Nové zdražení vstupného začne platit od 1. března a bude zahrnovat tradiční 

Přestože zahrada dlouhodobě zdráhala se zvýšit vstupné kvůli probíhajícím stavebním pracím, rozhodla se tak učinit nyní, když je stavba inženýrských sítí v zahradě téměř dokončena. Iveta Gronská uvedla, že vstupné pro školy a psy zůstává beze změny, zatímco cena vláčku se zvyšuje z padesáti korun na šedesát.

Zoo Olomouc se zaměřuje na podporu záchraných projektů jako součást jejich poslání moderní zoo. Mezi nejvýznamnější záchranářský program patří Kukang, který se věnuje ochraně utlonoa a jejich biotopu na Sumatře. Dále pak zahrnuje Trengilling program a další. Zoo podporovala tyto projekty doposud zejména formou členství, propagace a osvěty, na rozdíl od jiných zoologických zahrad, které podporují záchranářské projekty finančními prostředky.

Jednou z hlavních úkolů moderních zoologických zahrad je ochrana zvířat a jejich přirozeného prostředí. Zoo Olomouc je členem České koalice pro ochranu biodiverzity, která sdružuje nejen zoologické zahrady, ale i neziskové organizace, které působí ve vybraných lokacích k ochraně přírody. Tato pomoc je nepostradatelná zejména v rozvojových oblastech, kde jsou zvířata a jejich životní prostor nejvíce ohroženy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy